Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos galuska spenótos-medvehagymás szósszal

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A galuskához:
  • 4 db tojás (M-es)
  • 2,5-3,5 dl víz
  • liszt
  • olaj
  • A rántottához:
  • 4 db tojás (M-es)
  • A szószhoz:
  • 1 marék bébispenót (+ a díszítéshez)
  • 1 marék medvehagyma
  • 1 db kápia paprika
  • 1-2 ek olaj

Elkészítés

  1. Tálba törjük a tojásokat, hozzáadjuk a vizet, sózzuk, kissé összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen szaggatható, közepes keménységű tésztát kapjunk.
  2. A közben felforrt főzővízbe szaggatjuk (lyukacsos szaggatóval) és gyöngyöző vízben kifőzzük. Kevés olajat öntünk egy tálba, és a kész galuskákat ebbe szedjük.
  3. Serpenyőben lágy rántottát készítünk, folyamatosan keverve, és kisebb darabokra szedve, majd a galuskával összekeverjük.
  4. Az öntethez a levélzöldségek szárait eltávolítjuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, a kápia paprikát felkockázzuk. Egy tálba olajat öntünk és ebben forgatjuk meg a zöldségféléket, és kb. 15-20 percig állni hagyjuk. Tálaláskor locsoljuk meg a galuskát az öntettel. Spenótlevelekkel díszíthetjük.

JUHTÚRÓS GALUSKA SZALONNÁVAL (BRYNDZOVE HALUSKY)>>> 

ZÖLDSÉGES CSIRKE HÁZI GALUSKÁVAL>>> 

MEDVEHAGYMÁS TOJÁSOS-SZALONNÁS GALUSKA>>> 

Megjegyzés

A galuska tésztát ne keverjük túl és ne hagyjuk állni, mert nem lesz rugalmas. Úgy időzítsük, hogy a befőzővíz forrásával egyidejüleg készüljünk el a galuskatésztával. A víz forró, de csak gyöngyöző legyen. A medvehagyma intenzív ízű, ezért a mennyiségét egyénileg szabjuk meg. Megbízható helyről vásároljunk, mert könnyen összetéveszthető a gyöngyvirág levelével. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss