A szalonnát apróra vágjuk, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a kolbászt és az egészet összeforgatva, néhányszor megkeverve, hagyjuk egy kicsit pirulni. Amikor a kolbász zsírja elkezd kisülni, a tojásokat egyenként felütjük, és hozzáadjuk. Ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk.
Amikor a tojás alja pirulni kezd, hozzákeverjük a kifőtt nokedlit és jó alaposan összekeverjük. Addig sütjük, míg a tojás rásül a galuskára, ekkor megszórjuk apróra vágott medvehagymával és tálaljuk.
A káposztasalátához a káposztát - miután a külső leveleitől megszabadítjuk - alaposan átöblítjük, negyedeljük, majd vékony szeletekre gyaluljuk. Megsózzuk, és kézzel megtördeljük, hogy a rostjai megpuhuljanak, majd meghintjük őrölt köménnyel és frissen őrölt borssal. Egy kancsóban elkészítjük hozzá a levet a cukorból, az ecetből és hideg vízből ízlés szerint, majd felöntjük vele a káposztát addig, hogy ellepje. Jól összekeverjük, és a hűtőbe téve hagyjuk, hogy összeérjenek az ízei. A tojásos-medvehagymás nokedli mellé tálaljuk.