Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos galuska fejes salátával

30 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A lisztet megsózzuk, összekeverjük, hozzáütjük a tojást, és annyi vízzel, amennyit felvesz nokedlitésztát keverünk belőle.
  2. Egy nagy fazékban vizet forralunk, és több részletben a forró vízbe szaggatjuk.
  3. Amikor a nokedlik feljöttek a víz felszínére, egy szűrővel kiszedjük, jól lecsepegtetejük.
  4. Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, rátesszük a nokedlit, jól átforgatjuk, átmelegítjük, majd ráöntjük a kicsit megsózott, elkevert tojásokat, és fakanállal összekeverjük.
  5. Amikor már mindenhol bevonta a tojás a tésztát, kicsit rásült, akkor jó.
  6. A salátát hagyományos módon, kevés ecettel, cukorral, pici sóval készült lévelleöntjük, és a tojásos nokedlivel tálaljuk. 

 

Megjegyzés

Nem szabad sokáig sütni, amikor a tojás már rajta van, mert akkor rántottás tojás lesz, nem tojásos nokedli. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss