Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos-felvágottas lepény

MME MME
1/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 3 dkg vaj
  • 2 dkg liszt
  • 1 dl forró tej
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 2 főtt tojás
  • 10 dkg felvágott
  • A panírozáshoz:
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • bőven olaj

Elkészítés

Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és habzásig hevítjük, majd a forró tejjel felöntjük, habverővel simára keverjük. Sűrű mártást készítünk, amit sózunk, borsozunk, és a szerecsendióval is ízesítünk. A kész mártást kihűtjük. A főtt tojásokat és a felvágottat apróra vágjuk, összefogatjuk a sűrű mártással, ha szükséges, kevés morzsát tehetünk hozzá, hogy jobban lehessen formázni. Lepényeket formázunk, és a szokásos módon bepanírozzuk. Forró, bő olajban kisütjük. Az olajból kivéve szalvétára tesszük, hogy a felesleges olajat felitassuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 224 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss