Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos bárányhús

60 perc
egyszerű
költséges
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst feldaraboljuk, megmossuk. Papírtörlővel felitatjuk róla a vizet, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. A hagymát felaprítjuk, majd olajon megdinszteljük. Rátesszük a bárányhúst, majd pár percig együtt pirítjuk. Felöntjük a borral, rátesszük a paradicsomokat.
  3. Lefedjük és hagyjuk párolodni. Mivel a fiatal bárányhús sok nedvességet enged, nem szükséges vizet önteni alá a pároláshoz. 
  4. Ha elpárolódott a folyadék, pirosra sütjük a húst. Közben a tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel. Az öntetet ráöntjük a bárányhúsra, majd készre sütjük.
  5. Krumplisalátával vagy fejes salátával tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon finom hagyományos erdélyi húsvéti étel. Húsvétkor amikor levágtuk a bárányt, mindig készül ilyen tojásos bárány is. Két változat ismert: amikor feltört tojást ütöttünk rá, a másik, amikor a főtt tojást villával összetörtjük és azzal gazdagítjuk a bárányhúst. Felnőtt fejjel rájöttem, hogy a báránynak nincs túl sok húsa, főleg a gerincnek és a bordának, ezért kell gazdagítani a fogást, ami hihetetlen finom! - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss