Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos-baconös burgonya

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 4 db burgonya
  • 20 dkg bacon
  • 2-3 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • 3 db tojás
  • 1 dl cukrozatlan habtejszín
  • újhagymazöld a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és kisebb kockákra vagy vékony karikákra vágjuk. A bacont felcsíkozzuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és elkezdjük megpirítani rajta a bacont. Hozzáadjuk a krumplit, összeforgatjuk, és megpirítjuk kissé. Megsózzuk és borsozzuk, lefedjük, majd puhára pároljuk a burgonyát.
  3. Egy tálban villával habosra keverjük a tojásokat a tejszínnel, egy kevés sóval és borssal. A szalonnás krumplihoz csorgatjuk, és addig sütjük, míg a rántotta kissé megszilárdul. Egy kevés aprított újhagymazölddel tálaljuk.

TÉNYLEG HIPÓZNI KELL A TOJÁST? ÍME A NÉBIH ÁLLÁSPONTJA! 

5 HIBA, AMIT TE IS ELKÖVETSZ BACONSÜTÉS KÖZBEN 

CSŐBEN SÜLT BACONÖS-SAJTOS KEBIMBÓ - FŐÉTEL ÉS KÖRET EGYBEN! 

Ezek is érdekelhetnek

Friss