hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojásos-avokádós-baconös quesadilla

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat beleütjük egy nagyobb keverőtálba, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, majd egy villa segítségével habosra verjük.
  2. Egy nagyobb serpenyőben 2 ek. olajjal forrósítunk, majd rászórjuk a felcsíkozott bacont. Folyamatosan kevergetve 3-4 perc alatt ropogósra sütjük. Rászórjuk a felkarikázott hagymát, további másfél percig pirítjuk, majd ráöntjük a felhabosított tojást. Elkeverjük, és alig egy perc alatt  egy lágy, nem túl száraz tojásrántottát készítünk belőle.
  3. Egy-egy tortillalapot kiteszünk ki a konyhapultra. A tejfölt összekeverjük a lime reszelt héjával és kifacsart levével, majd megkenjük vele a lapokat. Ezután fele-fele arányban elosztjuk rajta a rántottát, azon a felkockázott avokádót, a reszelt sajtot és a petrezselymet. Letakarjuk a megmaradt tortillákkal, és a tenyerünkkel finoman lelapítjuk.
  4. Felemelegítünk egy akkora serpenyőt, amiben elfér egy tortilla,és abban, közepes lángon, egy-egy percig sütjük mindkét oldalát. Megismételjük a másik két lappal is, negyedeljük őket, és azonnal, frissen fogyasztjuk.

 


Megjegyzés

Fotó és recept: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség - MME

Ezek is érdekelhetnek