hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojáslikőrös torta

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 dkg vaj
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 4 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg darált mogyoró
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • A tetejére:
  • 1 kis üveg áfonyalekvár
  • 6 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 3 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tojáslikőr

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztához a vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A csokoládét lereszeljük. Kibéleljük sütőpapírral a 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

2. A tojásokat 2 evőkanál meleg vízzel a robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük, apránként beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, majd még 2 percig tovább verjük.

3. A lisztet és a sütőport összeszitáljuk, a tojásos masszába dolgozzuk. Hozzáadjuk a darált mogyorót, a fahéjat, a reszelt csokoládét, végül belekeverjük a vajat is. A tésztát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

4. A tortaforma peremét meglazítjuk, eltávolítjuk. Megkenjük a lekvárral, de a széleken 1 cm-t üresen hagyunk. A tortát hagyjuk teljesen kihűlni.

5. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, beledolgozzuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a felét a tortára, a lekvárra kenjük. A maradékot csillagcsőrös habzsákba szedjük, és függőleges csíkokat húzunk a torta oldalára úgy, hogy a tejszínhab kissé túllógjon. A tojáslikőrt a tortára csorgatjuk - ezért kell a perem a tejszínből. A hűtőbe tesszük 3-4 órára, majd szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss