Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy csipet sóval és 8 dkg cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a maradék cukorral, a vízzel, az olajjal és a joghurttal habosra kikeverem. A lisztet átszitálom a kakaóporral és a sütőporral. A sárga masszát és a habot óvatosan összekeverem, majd beleforgatom a lisztet. Nagyméretű sütőpapíros tepsibe simítom, és 170 fokon megsütöm. Amikor megsült és kihűlt, kettévágom.
A krémhez keverőtálba öntöm a tejet, a tojáslikőrt és a krémport, kis fokozaton összekeverem 2-3 perc alatt, amíg besűrűsödik a krém. Ekkor hozzáadom a lágy margarint, és még 1 percig keverem.
A félbevágott tésztát megtöltöm a krém 2/3 részével, a maradékot pedig a tetejére simítom. Cukrozott gyümölccsel és csokival díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre