Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojáslikőrös szelet

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 kis pohár joghurt
  • 4 evőkanál holland kakaópor
  • 12 dkg liszt
  • 2 evőkanál víz
  • fél dl étolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás krémpor (főzés nélküli)
  • 2 dl hideg tej
  • 1 dl tojáslikőr
  • 10 dkg margarin
  • A tetejére:
  • csokigolyók
  • kandírozott gyümölcs

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét egy csipet sóval és 8 dkg cukorral kemény habbá verem. A sárgáját a maradék cukorral, a vízzel, az olajjal és a joghurttal habosra kikeverem. A lisztet átszitálom a kakaóporral és a sütőporral. A sárga masszát és a habot óvatosan összekeverem, majd beleforgatom a lisztet. Nagyméretű sütőpapíros tepsibe simítom, és 170 fokon megsütöm. Amikor megsült és kihűlt, kettévágom.

A krémhez keverőtálba öntöm a tejet, a tojáslikőrt és a krémport, kis fokozaton összekeverem 2-3 perc alatt, amíg besűrűsödik a krém. Ekkor hozzáadom a lágy margarint, és még 1 percig keverem.

A félbevágott tésztát megtöltöm a krém 2/3 részével, a maradékot pedig a tetejére simítom. Cukrozott gyümölccsel és csokival díszítem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss