Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojáslikőrös-marcipános aprósütemény

MME MME
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A marcipánt lereszeljük, majd 50 g margarinnal krémesre keverjük.
  2. A maradék margarint, a sót, a porcukrot hozzáadjuk és simára keverjük ezekkel is. Beledolgozzuk a tojást, majd a keményítővel összekevert lisztet, és sima tésztává dagasztjuk. Labdává formáljuk, laposra nyomjuk, majd lefedve 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Eközben elkészítjük a tölteléket: a pudingport elkeverjük a cukorral, majd kikeverjük 6 evőkanál hideg tejjel.
  4. A maradék tejet felmelegítjük, majd habverővel kevergetve hozzáöntjük a kikevert pudingporhoz. Ekkor hozzáadjuk a likőrt és a margarint is – így nem lesz csomós a krém. Hagyjuk kihűlni, majd fóliával lefedve a hűtőbe tesszük.
  5. Kivesszük a tésztát a hűtőből, és lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy kb. 7 cm átmérőjű, szív vagy csillag alakú kiszúróval 60 darabot szaggatunk ki belőle. A felét sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a többinek a közepét kiszúrjuk kb. 2,5 cm átmérőjű kiszúróval. Ezeket is sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük a tésztát, majd innen kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A tojáslikőrös krémmel megkenjük a teli süteményeket, majd mindet lefedjük 1-1 lyukas darabbal. Összenyomjuk, porcukorral megszórjuk és így tálaljuk.

    18 APRÓSÜTEMÉNY, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY >>>

Megjegyzés

Fogyasztásig hűtőben kell tárolni, és 2 napon belül el kell fogyasztani! - MME

Ezek is érdekelhetnek