Elkészítés:
1. A tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben apránként beleszitáljuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és hozzáadunk 5 evőkanál vizet is. A tojássárgákat egyenként beleforgatjuk. A lisztet, a keményitőt, a kakaóport, a sütőport és a csokoládét összeforgatjuk, óvatosan az előzőekbe keverjük. Sütőpapirral bélelt 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. Közepesen forró sütőben /kb. 175 fok/ kb. 35 percig sütjük. Ha kihűlt, 2-3 lapba vágjuk.
2. A zselatint hideg vízbe áztatva meglágyítjuk, lecsöpögtetve a tojáslikőrbe keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a porcukorral és a vaníliás cukorral ízesítjük, a zselatinos likőrbe forgatjuk.
3. A tortát ezzel a krémmel megtöltjük úgy,hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk, végül durvára vágott pisztáciával, cukorvirágokkal és tojásdrazséval díszítjük.