Tojáslikőrös amerikai krémes

default user icon
MME
90 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  2. A tojássárgájákat habosra keverjük 15 ek. vízzel, a cukorral és az olajjal.
  3. A lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót összekeverjük egy másik tálban, majd a tojássárgájás masszába szitáljuk.
  4. A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük, és 20 perc alatt készre sütjük.
  5. A krémhez a pudingporból és a tejből sűrű krémet főzünk.
  6. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a forró pudingba. Hozzáadjuk a tojáslikőrt is.
  7. A krémet még melegen a sütőből kivett kakaós piskóta tetejére kenjük, és a tésztát visszatesszük 10 percre a 180 fokos sütőbe.
  8. A kisült tésztát hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, és a kihűlt pudingos sütemény tetejére kenjük. Reszelt csokoládét szórunk a tetejére.

Nézd meg videón, hogyan készül a tojáslikőrös amerikai krémes!

Ezek is érdekelhetnek

Friss