Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojáslikőr-kuglóf

default user icon
MME
60 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport és a keményítőt egy tálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A vajat felolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk.
  2. A sárgáját keverőtálba tesszük, 20 dkg cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival elektromos habverővel 6-7 perc alatt fehéredésig keverjük. Alacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a habverőt, folyamatos keverés mellett a masszához adjuk előbb az olvasztott vajat, majd a tojáslikőrt. 2-3 perc keverés után kanalanként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket. Végül beleforgatjuk a tojáshabot.
  3. A kuglófforma belsejét kivajazzuk, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 perc alatt aranyszínűre sütjük – tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
  4. Ha kész, néhány percet a formában pihentetjük, majd határozott mozdulattal konyhai rácsra borítjuk, porcukorral meghintve tálaljuk. 

Megjegyzés

Ha nincs kuglófformánk, a recept őzgerinc- vagy felfújt, illetve kalácsformában is süthető. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss