Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, és elkezdjük párolni. Pár perc után hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, majd óvatosan összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és 1-2 percig még tovább pároljuk.
Ezután levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a spenótot a bazsalikomot, majd összerázogatjuk össze úgy, hogy a levelek kissé megfonnyadjanak. Egy jénai tálat alaposan kikenjünk vajjal, majd az előpárolt zöldségeket beleöntjük. Ezután a ricottából kis halmokat kanalazunk a tetejére.
A tojásokat felütjük egy tálba és megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd villával alaposan összekeverjük. Ezután óvatosan ráöntjük a jénaiban lévő zöldségek tetejére úgy, hogy lehetőleg mindenhova jusson belőle. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőfokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. (Én légkeverésnél, 160 fokon 20 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint felszeletelve tálaljuk.