Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 szuper tojáskrém, ha gyors és megfizethető vacsorát keresel

default user icon
MME
A tojás hálás alapanyag, a gyorsan elkészíthető ételek biztos bázisa, és ez a jól variálható tojáskrém kapcsán sincsen másképp. Lássuk, hogyan készülnek a legnépszerűbb tojáskrémváltozatok, a klasszikus, a retró, a majonézes, a lila hagymás vagy az avokádós.

A tojáskrémek közötti különbségek a tojás feldolgozásából, illetve a krém ízesítéséből fakadnak, vannak igazi nagy klasszikusok és szezonális, a kor divatjának behódoló változatok is.

A tojáskrémhez általában 8-9 perces főtt tojást szokás használni, de ennél lágyabb tojásokból is készíthetünk kencéket. Az elkészült tojást megtörhetjük villával, felvághatjuk késsel vagy akár tojásszeletelővel is felapríthatjuk, ha kellően ügyesek vagyunk, s többször át tudjuk forgatni a már szeletekre bontott tojást.

Így lesz a tojás igazán krémes

Ha valóban krémes állagot szeretnénk elérni, akkor a tojást aprítóban vagy botmixer segítségével kis tej, vaj, esetleg krémsajt hozzáadásával könnyedén eldolgozhatjuk. Az is érdekes eredményt adhat, ha a tojások jelentős részét teljesen elkrémesítjük, viszont néhány példányt csak finoman vágunk össze, hogy eléggé darabos maradjon.

A tojáskrém lazításához sokféle anyagot használhatunk. A megtört tojást krémesíthetjük vajjal, adhatunk hozzá mascarponét, lágy sajtot, fetát vagy érett camembert-t, de bármilyen más, adott esetben már ízesített krémsajtot is adhatunk hozzá. A tojást kikeverhetjük egy kevés majonézzel, tejszínnel, lazíthatjuk tehéntúróval, juhtúróval vagy tejföllel, illetve ezek különböző arányú keverékéből álló krémmel is. Ha nem szeretnénk tejterméket használni, akkor kikeverhetjük liba- vagy kacsazsírral, esetleg érett avokádóval.

Hatósági áras a tojás

Az eddigi ársapkás termékek, a kristálycukor, búzafinomliszt, a finomított napraforgó-étolaj, a házi sertéscomb, a csirkemell, a csirke far-hát, a csirkeszárnyvég és a 2,8% zsírtartalmú tehéntej mellett már a tojást és a krumplit is fix áron vásárolhatjuk meg. Így a tojáskrém kiváló választás, ha megfizethető vacsorát keresel. Össze is gyűjtöttük a kedvenc receptjeinket.

Majonézes tojáskrém >>> 

EGYSZERŰ TOJÁSKRÉM >>> 

Retró tojáskrém >>> 

Lila hagymás tojáskrém >>> 

TOJÁSKRÉM >>> 

AVOKÁDÓS TOJÁSKRÉM >>> 

TORMÁS TOJÁSKRÉMMEL TÖLTÖTT PAPRIKA >>> 

TOJÁSKRÉMMEL TÖLTÖTT PARADICSOM >>> 

PETREZSELYMES TOJÁSKRÉM >>> 

 

Borítókép: Shutterstock 

Ezek is érdekelhetnek