Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojáskocsonya (levesbetét)

5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Elkeverünk 2 tojássárgáját 1 egész tojással, a tejszínnel, kevés sóval, őrölt szerecsendióval.

A keveréket kivajazott tálba töltjük. A tál akkor megfelelő, ha a massza csak az edény feléig ér. A tálnál nagyobb edényben vizet forralunk, beleteszünk egy rácsot, ráállítjuk a tálat, lefedjük, és a vizet 20 percig lassan forraljuk. A tálat levesszük a rácsról, kihűlés után a kocsonyát kockára vágjuk.

Megjegyzés

Levesbetétnek használjuk, az erőleves Royal változatának kötelező betétje, de más levesekhez is alkalmazhatjuk. - Nordkapp

Ezek is érdekelhetnek

Friss