hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojás világnapja 2022: 10 gyors tojásos recept nem csak reggelire!

default user icon
MME
Idén október 14-re esik a Tojás világnapja, tehát mikor, ha nem most mondjuk el, miért érdemes minden nap tojást fogyasztani, ami még akkor is az egyik legolcsóbb és legegészségesebb fehérjeforrásunk, ha az ára jelentősen megugrott az utóbbi időben. És, hogy gondolkodni se kelljen nagyon, mi mindent készíthetünk belőle, következzen egy csokor isteni, tojásos recept, reggelire, ebédre, vacsorára!

A tojás kitűnő fehérjeforrás és változatosan beilleszthető az egészséges táplálkozásba. Jelentős mennyiségben tartalmaz A-, D-, B1-, B2-vitamint. Az ásványi anyagok közül pedig a kalcium-, a foszfor- és a vastartalma kiemelendő. Magas biológiai értékének köszönhetően akár a hús, vagy a feldolgozott húsipari termékek helyettesítője is lehet.

A tojás a legtökéletesebb élelmiszer, mert a legmagasabb biológiai értékkel rendelkezik és a higiénikus kezelés mellett feldolgozás nélküli, azaz természetes állapotú. A hazai tojás kiváló minőségű, élelmiszerbiztonsági szempontból megbízható, a rövid ellátási lánc pedig a legkisebb környezetterheléssel biztosítja az állandó kínálatot. Vagyis, ha hazai tojást eszünk, nem csak az egészségünkért, hanem a környezetünkért is teszünk!

Bár szeptembertől áremelésre kényszerült a Magyar Tojásszövetség – a súlyos aszálykárok, a szomszédban dúló háború és a jelentősen megemelkedett energiaárak miatt – még mindig a tojás az egyik legolcsóbb és legegészségesebb fehérjeforrásunk. Nézzünk is néhány spórolós, mégis kiadós receptet, ami a család kedvence lehet!

Skót tojás >>> 

tepsiben sült omlett >>> 

 

Tojásleves>>> 

Tojáskrém >>> 

Shakshuka >>> 

Buggyantott tojás >>> 

Virslis tojássaláta sült kelbimbóval >>> 

FRITTATA >>> 

SAJTOS-CUKKINIS OMLETT >>> 

CARBONARA SPAGETTI >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss