Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tócsni zöldségekkel és sajttal

MME MME
4.5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tócsnihoz:
  • 60 dkg burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg liszt
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • A tócsnira:
  • 20 dkg mozzarella
  • 1 paradicsom
  • 1 kis cukkini
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg gomba
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra zúzzuk. A sajtot felszeleteljük. A feltéthez a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és vastagabbra szeleteljük.

Elkészítés:
1. Tócsni
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd elkeverjük a liszttel, a petrezselyemmel, a tejföllel, a tojással és a fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és kanálnyi burgonyamasszát teszünk bele. A kanál hátával kissé ellapítjuk, és a lepénykék mindkét oldalát megsütjük.
2. A tócsnikat sütőlemezre tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
3. Innen kétféleképpen járhatunk el: vagy a tócsnira rakjuk a felszeletelt sajtot, és a sütőben rápirítjuk, vagy a továbbiak szerint járunk el.
4. A zöldségeket sózzuk, borsozzuk és a serpenyőben visszamaradt olajban átpirítjuk. A tócsnik tetejére halmozzuk a zöldségeket, majd mindegyik tetejére egy szelet sajtot teszünk. A sütőben a tócsnikra pirítjuk a sajtot. Forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Recept: Vomberg Frigyes
Fotó: Komáromi Zoltán - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss