A lapcsánka elkészítéséhez a nyers krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük.
Hozzáadjuk a tojásokat, fűszerezzük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy kicsit sűrűbb palacsintatésztaszerű masszát kapjunk.
Egy serpenyőbe bő olajat öntünk. A nem túl forró olajba kanállal beleszaggatjuk a krumplis tészát, kicsit ellapogatjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük kb. 5-5 perc alatt.
Igazán gyorsan elkészíthető, ehetjük magában is, de köretként is megállja a helyét. Szerintem ez is ahány ház, annyi szokás, biztos nincs két egyforma recept sem. Még családon belül is lehetnek különböző változatok. - Mivanitthon
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!