Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tócsni vagy lapcsánka

25 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A lapcsánka elkészítéséhez a nyers krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, fűszerezzük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy kicsit sűrűbb palacsintatésztaszerű masszát kapjunk.
  3. Egy serpenyőbe bő olajat öntünk. A nem túl forró olajba kanállal beleszaggatjuk a krumplis tészát, kicsit ellapogatjuk, és mindkét oldalát pirosra sütjük kb. 5-5 perc alatt.

Megjegyzés

Igazán gyorsan elkészíthető, ehetjük magában is, de köretként is megállja a helyét. Szerintem ez is ahány ház, annyi szokás, biztos nincs két egyforma recept sem. Még családon belül is lehetnek különböző változatok. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek