Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tócsni húskrémmel és paradicsomsalátával

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tócsnihoz:
  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg karalábé
  • 1 db tojás
  • kb. 5 dkg liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1-1,5 dl olaj
  • A feltéthez:
  • 20 dkg főtt füstölt csülök
  • 20 dkg natúr vajkrém
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 ek mustár
  • őrölt fekete bors
  • petrezselyem
  • A salátához:
  • 2 kis fej lila hagyma
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • kristálycukor
  • balzsamecet

Elkészítés

  1.  A meghámozott burgonyát és karalábét finomra reszeljük, majd összekeverjük a tojással, a liszttel, a megtisztított, átnyomott fokhagymával, valamint egy kevés sóval és borssal. Ha a massza túl híg, hozzáadunk még egy kevés lisztet. 8 db kis tallért formázunk belőle, és aranybarnára sütjük azokat a felforrósított olajban.
  2. A feltéthez ledaráljuk a csülköt a vajkrémmel, a megtisztított, felkarikázott újhagymával, a mustárral és némi borssal. A tócsnikra halmozzuk, és megszórjuk egy kevés felaprított petrezselyemmel. 
  3. A salátához a meghámozott lila hagymát apróra kockázzuk, a koktélparadicsomokat félbeszeljük. Az olívaolajat simára keverjük 1-1 csipet sóval és cukorral, azután hozzáadunk egy kevés balzsamecetet. Végül összeforgatjuk az öntetet a paradicsommal és a lila hagymával. Ezt kínáljuk a tócsnik mellé.
A feltétet főtt-füstölt tarjából is elkészítheted.

Ezek is érdekelhetnek

Friss