Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Több mint egymillió forint a kezdő bruttója egy regionális vezetőnek az ALDI-nál

default user icon
MME
Nagy a nyomás, nagy a felelősség, de megfizetnek érte: így lehetne összegezni az ALDI csütörtöki karriernapján elhangzottakat, ahol a cég vezetése bejelentette, hogy az új belépő regionális vezetők, az eddigi félmilliós nettó kezdő fizetése, mostantól 798 ezer forint lesz, és a szolgálati gépjármű pedig egy 3-as BMW.

"Az állás nem kis terheléssel és felelősséggel jár, hiszen a regionális vezetők 4-5 bolt üzletmenetét koordinálják, akár 150 dolgozó is tartozhat hozzájuk, és alapvetően nekik kell felelni azért, hogy a területen a lánc hozza az elvárt forgalmat" -írja a G7 arról, hogy milyen elvárásoknak kell megfellenie egy középvezetőnek az ALDI-nál, hogy alkalmas legyen a magyar átlagkereset (amely a legutóbbi mérések szerint 233 ezer forint volt) közel háromszorosával, és egy szolgálati BMW-vel kecsegtető állására.

A szeptember 7-én tartott aldis karriereseményen elhangzott többek között az is, hogy bár három éve még alapelvárás volt, hogy a jelentkezők szakirányú (vagy ahhoz közeli) felsőfokú végzettséget mutassanak fel, ma már ezt is enyhébben kezelik.

A kiskereskedelmet évek óta sújtja a munkaerőhiány, a szektorban kulcsfontosságú lesz ennek a nehézségnek a kezelése. A bolti dolgozókért folyó versenyben a láncokhoz nem tartozó kis üzletek egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, mert bár a most bejelentett 1,2 millió forinton felüli kezdőfizetés természetesen csak a menedzserkarriert építőkre vonatkozik, az eladótérben dolgozók juttatásainál is előnyben vannak a nagy diszkontláncok.

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss