Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A koronavírus miatt hagytak több milliós borravalót egy étteremben

default user icon
MME
Gyökeresen változtatja meg az emberek életét világszerte, beleértve Magyarországon is az egyre nagyobb méreteket öltő koronavírus-járvány. Rendkívüli helyzet ez, hiszen az emberek többségének még soha nem kellett ilyen, vagy ehhez hasonló korlátok közé szorulnia egy láthatatlan ellenség miatt.

Már most jól látható, hogy a kialakult állapot miatt bevezetett korlátozások nagyon rossz hatással lesznek a szolgáltató iparra és a vendéglátásban dolgozók számára is a bezárások és a házi karantén miatt. Ennek kapcsán számolt be a CNN egy igen rendhagyó, illetve szívmelengető történetről, miszerint egy pár még hétfőn tért be vacsorázni az Irma’s Southwest étterembe nyitvatartásuk utolsó napján az Egyesült Államokban.

A titokzatos páros is tisztában lehetett a vendéglátásban kialakult nehézségekkel, hiszen vacsorájuk után, ami mindössze 90 dollárba, (28 ezer forint) került, 9400 dollár (2,9 millió forint) borravalót hagyott a személyzet számára.

Az étterem tulajdonosa azt állítja, hogy a névtelen jótevő 1900 dollárt (630 ezer forint) készpénzben fizetett ki a pincérnek, amit még 7500 dollárral (2,5 millió forint) egészített ki bankkártyás fizetéssel, ami egyenesen az étterem számláján landolt. Az Irma’s Southwest személyzete érthetően el sem hitte, hogy a pár ennyire nagylelkű volt velük, amit a férj távozásukkor egy a számlán hagyott üzenetben nyomatékosított. A férfi arra kérte Louis Galvát, az vendéglátó egység tulajdonosát, hogy a pénzt az alkalmazottaira költse a következő hetekben.

Úgy tudni, hogy ezt a hatalmas pénzt már szétosztották a munkatársak között, így mindenkinek 300 dollár (100 ezer forint) támogatás ütötte a markát a "túléléshez". Egyébként ebben a pillanatban is dolgozik a teljes személyzet azért, hogy a házhoz szállításból adódó megrendeléseket maradéktalanul teljesíteni tudják. Galvan hozzátette, hogy most eszébe sem jut, hogy nyereséges legyen éttere, inkább annak örül, ha túléli ezt az időszakot.

BÖNGÉSSZ TE IS OTTHONRÓL DIGITÁLIS LAPJAINK KÖZÖTT >>>

13 LAKTATÓ FOGÁS, HA VAN OTTHON EGY DOBOZ BABKONZERV >>> 

CSÚCSGASZTRONÓMIA A NÉGY FAL KÖZÖTT! HÁZHOZ MEGY A FINE DINING >>> 

ÍGY KÉSZÍTS ORVOSI ARCMASZKOT HÁZILAG! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss