Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ittunk bánatunkban: több alkohol fogyott Magyarországon 2020-ban, mint az elmúlt években bármikor

default user icon
MME
2020 februárjában, amikor a koronavírusjárvány hírére a lakosság nagy felvásárlásokba kezdett, 80 százalékkal ugrott meg az alkoholos italok forgalma, és még a következő hónapban, márciusban is 50 százalékkal több alkoholt vásároltunk, mint általában.

Jelentősen megugrott 2020-ban az alkoholfogyasztás Magyarországon: 2020 februárjában, amikor a koronavírusjárvány hírére a lakosság nagy felvásárlásokba kezdett, 80 százalékkal ugrott meg az alkoholos italok forgalma, és még a következő hónapban, márciusban is 50 százalékkal több alkoholt vásároltunk, mint általában - derült ki az Mfor elemzéséből, amit a NAV tavalyi évre vonatkozó jövedéki statisztikáiból állított össze.

A következő nagy megugrás a karantén vége, június-július volt, amikor az egy évvel korábbihoz képest tíz-harminc százalékkal ugrott meg a fogyasztás. Mivel ebben az időszakban szinte teljesen megszünt a turizmus, alig érkeztek az országba külföldről vendégek, a fogyasztást a hazai kereslet dobhatta csak meg. Mindez annak fényében különösen aggasztó, hogy a WHO korábbi becslése szerint az országban 900 ezer alkoholbeteg van. 

(Forrás: Mfor.hu, Pénzcentrum.hu)

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss