Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Egy saját márkás toast kenyér vitte a prímet

Toast kenyér. Bő 10-15 évvel ezelőtt meg volt érte bolondulva a lakosság, boldog-boldogtalan melegszendvicsek millióit gyártotta belőlük. Tagadhatatlanul praktikus, hogy szeletelve kapunk fél kiló kenyeret, amit legtöbbször gond nélkül visszazárhatunk csomagolásába.

Alapból a toastkenyér nem jelenti, hogy iszonyatosan tartós lenne, átlagosan ezeknél is 4-5 napos szavatossági idővel találkozunk.

ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 

Azóta már kicsit elkorcsosult a kategória, megjelentek az édesebb, vajasabb példányok is. Vannak már barna kenyérből készültek is, illetve teljes kiőrlésű lisztből gyártottakat is találunk. Amennyire lehetett próbáltunk egy szorosabb, egymáshoz típusra közelebb álló mezőnyt összehozni. Kakukktojás ebbe is került persze. Figyeltük a teszt során az ízét, állagát és kérgét a kenyérnek, főként ezek a szempontok döntöttek megítélésük során.

Linzer

Illatra kicsit édeskés, egészen vastag kérge van. A kérget rendesen harapni kell. Kóstolva egészen száraz hatást kelt, de pár pillanattal később megjön a vajas utóíz. Állagra masszív, kicsit fullaszt, de hagy végül minket élni, mindenképpen kell rá valami feltét, amit beszívhat.

Adatok: 100 grammban 52 gramm a szénhidrát, kiszerelés 500 gramm, 275 ft

CSEMEGESZALÁMI-TESZT: AZ OLCSÓ IS LEHET FINOM! >>> 
Rivercote (LIDL)

Az első, amiért azonnal jár egy instant pluszpont, hogy nincsen benne fél szelet a végeinél, csakis hibátlan 100%-os szeletekkel van feltöltve a zacskó. Illatra egy fikarcnyi édesség sincsen benne. Kóstolva kiderül, hogy a szélei egészen puhák, könnyebben elrágható. A belső rész kellően masszív, így nem kell félni, ha hidegebb teavajjal akarnánk megkenni. Ízre egészen üres amúgy.

Adatok: 100 grammban 48 gramm szénhidrát, kiszerelés 500 gramm, 259 ft

Ceres Vajas

Színre kifejezetten világos. Illatra sokat nem árul el magából, de amint ráharapunk, kiderül, hogy bizony ez tényleg vajas. Sokáig érződik a vajas íz. Állagra kellően masszív, ahhoz, hogy öreganyánk rakoncátlan keze is meg tudja kenni, kisebb nyomásnak ellenáll. Kérge szinte észrevehetetlen, ergo itt nem kell nagyobb erőt kifejtenünk harapás közben.

Adatok: 100 grammban 48 gramm szénhidrát, kiszerelés 500 gramm, 359 ft

TESZT! KÉT HAGYMÁS-TEJFÖLÖS CHIPS IS AGYONVERTE A MEZŐNYT >>> 
SPAR

Első pillantásra feltűnik, hogy vastagabb szeletekkel van töltve, mint versenytársai. Szélei egészen vastagok, így ezt észrevesszük, ha lazább a protézis. Illatra és ízre üres. Állagra a belső rész egészen tökéletes, de annyira ízetlen, hogy nehéz beleszeretni.

Adatok: 100 grammban 53,1 gramm szénhidrát, kiszerelés 500 gramm, 149 ft

Mcennedy (LIDL)

Árasztja magából a nagy Amerikai álmot, ebből kifolyólag nagyobb is mint az átlag. Széleket itt se tettek a csomagolásba, úgy fest ez a LIDL hitvallása toast kenyér téren. Illatra visszafogottan édeskés. Kóstolva kiderül, hogy kicsit sem nevezhető száraznak, egészen vajas. A textúrája is hibátlan, ez egészen jól szerepelt.

Adatok: 100 grammban 48 gramm szénhidrát, kiszerelés 750 gramm, 299 ft

TESZT: KÉT SAJÁT MÁRKÁS VANÍLIÁS JÉGKRÉM IS LENYOMTA A CARTE D'ORT! >>> 
Roberto

Mezőnyünk menetrendszerű kakukktojása. Már a fólián érezni, hogy ez bizony prémium cucc. Mellesleg már a gyárban agyonlocsolják a teljes kiőrlésű szeleteket olívaolajjal. De emellett mintha, alkoholt is érezni lehetne rajta, és tényleg, etil alkohollal is kezelik a gyárban. Klasszik teljes kiőrlésű tapintás, és ez az ízén is visszaköszön. Olívát sokat nem érezni rajta, de mintha egy halvány alkoholos csokiíz megjelenne. Kérge nincs, toast kenyérnek azért nem lehet igazán nevezni, mert ez annál picit több.

Adatok: 100 grammban 44,3 gramm szénhidrát, kiszerelés 400 gramm, 429 ft

Tesco

A toast kenyér iskolapéldája, ugyanis már kiemelésnél darabokra törik. Extraként kapunk egy aprócska, zöld műanyagszalagot is a csomagban. A szeletek egészen vékonyak, és ugyanez igaz a szélére is. Vékony, de azért kemény. Állagra hoz egy igazi fűrészpor vonalat, olyan száraz. Ízre pedig sok vajat nem kapunk, pedig a leírás alapján valóságos vajorgiára készültünk.

Adatok: 100 grammban 48,5 gramm szénhidrát, kiszerelés 500 gramm, 259 ft

A NAGY TEJFÖLTESZT! 3 TERMÉK IS VERI A MEZŐNYT >>> 
Ceres - fehér toast kenyér

Az illatáról leginkább az igazi fehérkenyér illat ugrik be. Szép masszív kéreggel rendelkezik, ami mellé még jó kemény is. Semmi, nulla, zéró, pontosan ennyi íze van. Szerencsére azért még más jelzőt is tudunk rá mondani, például azt, hogy száraz. Eléggé kapufa lett ez a kísérlet, nemhogy remek választás.

Adatok: 100 grammban 48 gramm szénhidrát, kiszerelés 500 gramm, 249 ft

Toast kenyér – (ALDI)

Ami rögtön feltűnik, hogy ilyen sok szénhidrát eddig egy versenyzőben sem volt, sőt, még a közelében sincsenek ennek az értéknek. Illatra kissé vajas. Kóstolás után kiderül, hogy nagyon porhanyós, szinte szétesik az ember szájában. 

Adatok: 100 grammban 74 gramm szénhidrát, kiszerelés 500 gramm, 149 ft

MUSZÁJ MEGVENNI AZ EREDETIT? ITT A NAGY TEJSZELETTESZT! >>> 
Penny – Toast kenyér

Érdekesség, hogy ezt is Ceres gyártja. Már csak az a kérdés, hogy a jobbik fajtát adják az áruházláncnak avagy sem. Mintha egy hangyányit tovább maradt volna a szoliban, a közepén diszkrét égésnyomok figyelnek. Az ízében az édeskés vonal dominál, nem is száraz szerencsére. 

Adatok: 100 grammban 48 gramm szénhidrát, kiszerelés 500 gramm, 149 ft

Ítélet

Összegezve a tapasztalatokat kiderült, hogy ezekből bizony egyik sem egy pékművészeti remekmű. Győztesként egybehangzó vélemények szerint a Mcennedy gyártmányát hirdethetjük ki. Messze ez rendelkezett a legjobb ízvilággal és állaggal, és mamut méretével is vitte a prímet.

Kerülendő besorolást érdemelt a Ceres natúr példánya, de a Tesco terméke sem hódította meg a szívünket.

A SPAR állagra meglepően jól teljesített, illetve a Penny hozott még egy jó szintet. Kilógott a mezőnyből a Roberto, de azt ugye nehéz lenne bármilyen szemszögből is összevetni a többivel.

A NAGY KENŐMÁJASTESZT! TIZENNÉGYBŐL NÉGY VOLT OLYAN, MINT A HÁZI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss