Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 tisztítószer, amire valójában semmi szükség, mégis megveszed

default user icon
MME
A drogériák polcain sorakozó, sokat ígérő és borsos árú tisztítószereknek nehéz ellenállni. Mutatjuk, hogy melyek azok, amelyekre felesleges pénzt kiadni, mégis szinte biztos, hogy nálad is megtalálhatók a takarítószeres szekrényben.

A lakás, ház tisztán tartása nem egyszerű feladat, még a manapság elérhető szuper tisztítószerek segítségével sem – vallják sokan. Ám a profi takarítók szerint nagyon sok olyan szert megvásárolunk, amikre valójában semmi szükségünk. Íme a lista!

Bútorfényező

Miért kellene bútorfényt használni, amikor manapság a legtöbb fából készült bútort védőbevonattal látják el? Ezek a felületek egyszerűen leporolhatók, vagy nedves ruhával áttörölhetők. Ráadásul bizonyos polírozók, olajok és viaszos ápolók felvitele után a felület homályos, opálos lesz – tehát ahelyett, hogy javítana az összképen, inkább elcsúfítja azt.

WC-tisztító

Természetesen a mellékhelyiség tisztítását nem szabad félvállról venni, hiszen a WC-csésze az egyik legtöbb baktériumot tartalmazó hely a lakásban. A vízkövet és egyéb szennyeződéseket azonban tökéletesen eltávolítja a szódabikarbóna, ami nemcsak tisztít, hanem szagtalanít is – káros vegyi anyagok nélkül. Magát az ülőkét és a kívülről a csészét pedig univerzális tisztítószerrel is tisztíthatod: pár csepp teafaolaj hozzáadásával a fertőtlenítés is megoldva.

Sütőtisztító

Hacsak nem ősöreg a sütőd, vagy nincs benne öntisztító funkció, nincs okod arra, hogy sütőtisztítót használj. A szódabikarbónából készített paszta remekül elbánik a rászáradt zsírfoltokkal, felesleges durva vegyszerekkel tisztítani.

Ablaktisztító

Igazából erre sincs szükség, hiszen az ecet és a víz keveréke is foltmentes, csillogó felületet eredményez. A kisebb foltok, például ujjlenyomatok vagy kisebb vízfröccsenések nyomai pedig sima vízzel is eltávolíthatók.

Eldobható törlőkendők

Bútorápoló, cipőápoló, általános tisztítókendő – rengeteg eldobható törlőkendő kapható. Ezek jól jönnek utazáskor, de otthon felesleges pénzkidobás megvásárolni őket. Egy univerzális tisztítószer fújós palackba töltve és egy mikroszálás kendő jobban teljesít és költséghatékonyabb is.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss