Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tirpák káposzta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztának a torzsáját kivágjuk, lobogó vízbe tesszük és leválasztunk 5 - 6 levelet. A többit vékony csíkokra vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, zsíron megpirítjuk és kihűtjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a vajjal és a morzsával, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, majd hozzáadjuk a káposztát. A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, és hozzákeverjük a masszához. A tojásfehérjét pici sóval habbá verjük és lazán beleforgatjuk a káposztás masszába.
  3. Egy, előző nap kifőzött abrosz közepét vékonyan bekenjük zsírral és a káposztaleveleket köralakban, szorosan egymás mellé kirakjuk, majd középre ráöntjük a masszát. Azután óvatosan összefogva, lazán összekötjük az abroszt egy madzaggal és fakanál nyelére akasztva, lobogó vízben kb 1 óráig főzzük.
  4. Egy óra elteltével, kivesszük a vízből, lecsepegtetjük, óvatosan kicsomagoljuk és cikkekre vagdossuk.

9 ISTENI KÁPOSZTÁS RECEPT, HA VAN OTTHON EGY FEJ KÁPOSZTÁD >>>

3 KLASSZIKUS KÁPOSZTÁS ÉTEL, AMIT MINDENKI SZERET >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss