A káposztának a torzsáját kivágjuk, lobogó vízbe tesszük és leválasztunk 5 - 6 levelet. A többit vékony csíkokra vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, zsíron megpirítjuk és kihűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a vajjal és a morzsával, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával, majd hozzáadjuk a káposztát. A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, és hozzákeverjük a masszához. A tojásfehérjét pici sóval habbá verjük és lazán beleforgatjuk a káposztás masszába.
Egy, előző nap kifőzött abrosz közepét vékonyan bekenjük zsírral és a káposztaleveleket köralakban, szorosan egymás mellé kirakjuk, majd középre ráöntjük a masszát. Azután óvatosan összefogva, lazán összekötjük az abroszt egy madzaggal és fakanál nyelére akasztva, lobogó vízben kb 1 óráig főzzük.
Egy óra elteltével, kivesszük a vízből, lecsepegtetjük, óvatosan kicsomagoljuk és cikkekre vagdossuk.