Elkészítés: A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a végén hozzáadunk 1 evőkanál porcukrot, és kicsit tovább verjük. A sárgákat 1 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig verjük, majd ízlés szerint rummal ízesítjük. A mascarponét hozzáadjuk, és egyneműre keverjük, a végén a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk. Közben a tejeskávét elkészítjük, rumot teszünk bele, a babpiskótákat éppencsak belemártjuk, hogy ne ázzanak el nagyon. Egy négyszögletes, kisebb, de magasabb falú tálba kezdjük szép sorban lerakni, rá krémet halmozunk, kakaóporral megszórjuk, majd újra babapiskótát rakunk. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tartanak a hozzávalók, de a sort a krém zárja. Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg kakaóporral, és kb. 5 órára a hűtőbe tesszük, hogy jól kihűljön.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre