Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiramisu VI.

MME MME
3.5/5
15 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a végén hozzáadunk 1 evőkanál porcukrot, és kicsit tovább verjük. A sárgákat 1 evőkanál porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig verjük, majd ízlés szerint rummal ízesítjük. A mascarponét hozzáadjuk, egyneművé keverjük, a végén a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk. Közben a tejeskávét elkészítjük, rumot teszünk bele, a babapiskótákat éppencsak belemártjuk, hogy ne ázzanak el nagyon. Egy kisebb, de magasabb falú tálba kezdjük szép sorban lerakni a piskótákat, rá krémet halmozunk, kakaóporral megszórjuk, majd újra babapiskótát rakunk. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tartanak a hozzávalók, de a sort a krém zárja. Kb. 5 órára a hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, és a piskóta megpuhuljon. Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.

Ezek is érdekelhetnek

Friss