Elkészítés: A psikótához a 3 tojást tálba ütjük, hozzáadunk 9 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük kb. 5 perc alatt. A 9 dkg liszthez hozzászitáljuk a sütőport, és óvatosan a habos tojáshoz keverjük. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és előmelegített sütöben 180 fokon kb. 10 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, de ne száritsuk ki, és ne használjunk légkeverést, mert száraz lesz a piskóta.
Ha elkészült, pár percet pihentetjük, majd kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt.
A krémhez a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, a 4 dl tejszínt szintén. A sárgákat a 10 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáteszük a mascarponét, és habosra keverjük. Hozzákeverjük óvatosan a tojáshabot és a tejszínhabot, majd az előírás szerint elkészített zselatint. Hígnak tűnhet a krém, de gyorsan megkeményedik, ha belekerül a zselatin.
A piskótát visszateszük a formába, és meglocsoljuk egy kevés vaníliás kávéval. Rásimitjuk a krém felét, megszórjuk 1 kanál kakaóval. Kirakosgatjuk a kávéba forgatott babapiskótákat, majd a krém másik felét rásimítjuk.
Kb. 2 órát hűtjük, majd díszítjük tetszés szerint.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre