Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiramisu sörsabayonnal

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A sziruphoz:
  • 2 dl presszókávé
  • 1, 5 dl világos sör
  • 3 dkg cukor
  • 1 db narancs (leve)
  • A krémhez:
  • 2 , 5 dl tejszín
  • 12, 5 dkg mascarpone
  • A sörsabayonhoz:
  • 3 db tojás (sárgája)
  • 6 dkg cukor
  • 1 dl világos sör
  • Az összeállításhoz:
  • babapiskóta
  • keserű kakaópor

Elkészítés

  1. A szirup hozzávalóit összekeverjük, majd 5 percig forraljuk, végül kihűtjük.
  2. A sabayonhoz szétválasztjuk a tojásokat, majd a tojássárgákat elkeverjük a cukorral és vízgőz felett habosra keverjük. (Fontos, hogy a tál alja ne érintkezzen a vízzel!)
  3. Ha már szépen kifehéredett és a cukor is elolvadt, fokozatosan hozzáöntjük a sört, majd addig keverjük, amíg szépen besűrűsödik és a duplájára nő a krém.
  4. A tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a mascarponét és összeforgatjuk a kihűlt sabayonnal.
  5. A babapiskótát és a krémet egy tálba rétegezzük, majd néhány órára lehűtjük. Kakaóporral a tejején tálaljuk.

Megjegyzés

Akár a karácsonyi menü lezárója is lehet ez a klasszikus, de ízében mégis más tiramisu. Aki nem akar sütögetni vagy nincs ideje, bátran ajánlom ezt a desszertet. Gyorsan elkészül, lágy és selymes textúra és kellemes íz jellemzi. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss