A szirup hozzávalóit összekeverjük, majd 5 percig forraljuk, végül kihűtjük.
A sabayonhoz szétválasztjuk a tojásokat, majd a tojássárgákat elkeverjük a cukorral és vízgőz felett habosra keverjük. (Fontos, hogy a tál alja ne érintkezzen a vízzel!)
Ha már szépen kifehéredett és a cukor is elolvadt, fokozatosan hozzáöntjük a sört, majd addig keverjük, amíg szépen besűrűsödik és a duplájára nő a krém.
A tejszínt habbá verjük, hozzákeverjük a mascarponét és összeforgatjuk a kihűlt sabayonnal.
A babapiskótát és a krémet egy tálba rétegezzük, majd néhány órára lehűtjük. Kakaóporral a tejején tálaljuk.
Akár a karácsonyi menü lezárója is lehet ez a klasszikus, de ízében mégis más tiramisu. Aki nem akar sütögetni vagy nincs ideje, bátran ajánlom ezt a desszertet. Gyorsan elkészül, lágy és selymes textúra és kellemes íz jellemzi. - Baloghné Judit
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!