Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiramisu palacsinta

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8-10 db palacsintához:
  • 20 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 teásknál porcukor
  • 1 púpozott evőkanál kakaó (cukrozatlan)
  • csipet só
  • szénsavas ásványvíz
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 db tojássárga
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • Valamint:
  • kb. 20 db babapiskóta
  • 1-2 evőkanál mandulalikőr
  • 2 dl langyos, lefőzött feketekávé
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A palacsintához a tojásokat keverjük össze a porcukorral, egy csipet sóval és az olvasztott vajjal. Ezután keverjük hozzá a kakaóval összekevert lisztet, majd apránként annyi szénsavas ásványvizet, hogy sima állagú, de nem túl sűrű palacsintatésztát kapjunk.

Ezután teflon palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tojások sárgáját keverjük össze a porcukorral, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett keverjük jó habosra, sűrűre. Ezután hűtsük ki egészen. A mascarponét robotgéppel keverjük simára a vaníliás cukorral és a teljesen kihűlt cukros-tojásos keverékkel. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponés krémhez.

A langyos feketekávét keverjük össze a cukorral (ízlés szerint több cukrot is keverhetünk hozzá).

Vegyünk egy palacsintát, majd kenjük meg a krémmel. Ezután kb. a közepére tegyünk rá 2 darab, előzőleg a langyos feketekávéba mártott babapiskótát, majd locsoljuk meg egy pici mandulalikőrrel. Hajtsuk rá a szabadon maradt tésztarészeket, majd óvatosan helyezzük rá egy tálcára (minden palacsintával így járjunk el).

Az elkészült palacsintákat tálalás előtt szórjuk meg cukrozott kakaóval, majd úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss