Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tiramisu (gluténmentesen)

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 10 kanál gluténmentes liszt
  • 10 kanál hideg víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 kanál cukor
  • A krémhez:
  • 4 db tojás
  • 25 dkg vajkrém
  • 6 dl habtejszín
  • 1,5 dl kávé
  • 0,5 dl amaretto likőr

Elkészítés

Elkészítés: Az 5 tojást szétválasztjuk, és a fehérjét 10 kanál hideg vízzel és 10 kanál cukorral nagyon kemény habbá verjük. Ezután a sárgáját beledobjuk a fehérjébe, és lassan, fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a sütőport. A piskótatésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe macskanyelveket nyomunk, és közepesen meleg sütőben megsütjük. A tésztát megsüthetjük egyben is, majd ha kész, akkor feldaraboljuk.

A krémhez 4 db tojást szétválasztunk, a fehérjét 2-3 kanál cukorral keményre felverjük. Ezután az 5 db tojássárgáját kikeverjük cukorral, és hozzáadjuk a vajkrémet. A 6 dl tejszínt felverjük keményre, és az összes alapanyagot lazán összekeverjük.

A piskótát 3 részre osztjuk, és mielőtt a krémet rátesszük meglocsoljuk az amarettóval ízesített kávéval. Utána rárakjuk a krémet, a legvégén is krém van a tetején, amelyet megszórunk kakaóval. Legalább 4 órát hagyjuk állni tálalás előtt.

Megjegyzés

A lisztérzékenyek számára készült piskóta laza és könnyű.

Érdemes kipróbálni, és az egész családnak a kedvence lesz.
- blahus

Ezek is érdekelhetnek

Friss