Elkészítés: Az 5 tojást szétválasztjuk, és a fehérjét 10 kanál hideg vízzel és 10 kanál cukorral nagyon kemény habbá verjük. Ezután a sárgáját beledobjuk a fehérjébe, és lassan, fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a sütőport. A piskótatésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe macskanyelveket nyomunk, és közepesen meleg sütőben megsütjük. A tésztát megsüthetjük egyben is, majd ha kész, akkor feldaraboljuk.
A krémhez 4 db tojást szétválasztunk, a fehérjét 2-3 kanál cukorral keményre felverjük. Ezután az 5 db tojássárgáját kikeverjük cukorral, és hozzáadjuk a vajkrémet. A 6 dl tejszínt felverjük keményre, és az összes alapanyagot lazán összekeverjük.
A piskótát 3 részre osztjuk, és mielőtt a krémet rátesszük meglocsoljuk az amarettóval ízesített kávéval. Utána rárakjuk a krémet, a legvégén is krém van a tetején, amelyet megszórunk kakaóval. Legalább 4 órát hagyjuk állni tálalás előtt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre