A tejet, a feketekávét és a tejszínt egy edényben elkezdjük melegíteni.
Kézi habverővel habosra keverjük a tojások sárgáját az eritrit felével, majd lassan felöntjük a langyos tejszínes tejjel. A tűzre visszatéve, folytonos kevergetéssel tovább melegítjük. A mascarponét elkeverjük az eritrit másik felével, és a tojásos tejhez adjuk. Ezt a masszát addig keverjük, amíg besűrűsödik, majd lehűtjük, és a hűtőben egy egész estén át pihentetjük. Másnap a fagyasztóban lehűtött fagyigépbe töltöm a masszát, és kb. 30 perc alatt elkészítjük a fagyit.
A tálkába adagoljuk a fagyi felét, és rászórjuk a gluténmenteskeksz-darabkákat és rászitáljuk a keserű kakaóport. Erre kanalazzuk a maradék fagyit. Tejszínhabbal és kakaóporral megszórva kínáljuk.