Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tipp egy valóban működő fogyókúrára

Önt is zavarják a szülés utáni plusz kilók? Vagy fogynia kell ahhoz, hogy a terhességi vizsgálaton az egy helyett végre elérje a két vonalat? Valószínűleg nem fogja megnyugtatni, hogy e tekintetben nincs egyedül, de örülni fog annak, ha megtudja, hogyan fogyhat le, és hogyan érheti el végre álmai súlyát és alakját.

Nem minden fogyókúra egyforma

Az életünk során valószínűleg mindannyian kipróbáltunk már valamilyen diétát. Az eredmény valószínűleg nem volt tartós, többnyire csak átmeneti volt. Önnél is megjelent a jojó-hatás és a kilók, amelyektől kemény edzéssel szabadultunk meg, visszatértek. És talán még néhány plusz kilót is felszedtünk. Az ember így elveszti a kedvét attól, hogy újra és újra megróbálja.

Reklámokból és magazinokból özönlenek ránk a különböző fogyókúrákról szóló információkkal, de nem mindegyik vezet el a kitűzött eredményhez. A jojó-effektus kialakulása nem ritka jelenség, nem beszélve arról, hogy közben egészségügyi problémák is felléphetnek.

Melyik diéta működik igazán?

Van értelme tehát diétázni? Igen, csak jól kell kiválasztani. A valóban működő fogyókúrának egy kiváló példája a ketogén diéta, amely a csökkentett szénhidrátbevitelen alapul. Körülbelül két nappal azután, hogy radikálisan csökkentette a szénhidrátok bevitelét, a szervezet ketózisnak nevezett állapotba kerül. Mi ez?

A ketózis egy természetes anyagcsere-állapot, amelybe a szervezet akkor kerül, ha nem viszünk be cukrot a szervezetbe, és az étrendben azt fehérjével és zsírral helyettesítjük. A szervezet a szénhidrátokat energiaforrásként használja fel, és ha elfogynak, más energiaforrást kell helyettük keresnie. Erre a célra a zsírokat, pontosabban a testében felhalmozódott zsírpárnákat használja fel, amelyeket elkezd égetni, aminek köszönhetően Ön fogyni kezd.

Miért éppen a ketogén diéta?

  • A ketogén diéta gyors és hatékony.
  • Nem kell hosszú órákat töltenie az edzőteremben.
  • Gyors fogyást fog tapasztalni.
  • Nem fenyeget a farkaséhség veszélye.
  • Az elegendő fehérjebevitelnek köszönhetően az izomtömeg elvesztése miatt sem kell aggódnia.
  • Nem fogja kívánni az édességeket.
  • A megfelelően beállított ketogén diéta pozitív hatással lehet a koleszterinszintre.
  • Megakadályozza az éhségérzetet és az édességek utáni sóvárgást.
  • Ha betartja az összes szabályt, nem kell aggódnia a jojó-effektus miatt.

Milyen ételeket engedhet meg magának és melyek fogyasztása tilos a ketogén diéta alatt?


Ha fogyókúráról van szó, egyértelmű, hogy módosítani kell az étrenden. A ketogén diétában elengedhetetlen, hogy a szénhidrátbevitelt napi 50 grammra korlátozzuk, de ezen kívül mit kell még kerülnünk és mit engedhetünk meg magunknak?

A tiltott élelmiszerek közé tartoznak az édességek, az édes gyümölcsök, a cukrot tartalmazó üdítők, a fehér kenyér, a gabonafélék, a gumós zöldség, a keményített zsírok, a kolbászok és minden, ami szénhidrátot tartalmaz. Ezzel szemben megengedettek a sovány húsok, a hal és a tenger gyümölcsei, a különféle diófélék és magvak, az egészséges zsírok, az olajok, az alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsök (pl. áfonya, vörös áfonya, málna, meggy), avokádó és az alacsony szénhidráttartalmú zöld színű zöldségek (pl. cukkini, leveles zöldségek, káposzta, uborka stb.).

Ezek is érdekelhetnek

Friss