Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mostantól akár félmilliós büntetést is kaphat, aki a strandon sörözik

default user icon
MME
A nyári strandolás elképzelhetetlen egy finom lángos és hideg sör nélkül, utóbbi azonban már csak szigorú szabályok betartásával fogyasztható.

Eddig csak a csoportos italozás tartozott a szórakozást szabályozó rendelet hatálya alá, de napokon belül tovább szigorítják az alkoholfogyasztásra vonatkozó irányelveket a spanyol buliszigetként is ismert Mallorcán és Ibizán.

Félmilliós büntetést kaphatnak a szabályszegők

A helyi lakosok életét régóta megnehezítő buliturizmus visszaszorulását eredményezheti a legfrissebb spanyol intézkedés, melynek értelmében közterületen (az utcákon, tereken, strandokon) egyáltalán nem szabad alkoholt fogyasztani, sem csoportosan, sem egyedül. A szabályszegőket 500 és 1500 euró közötti pénzbírság terhelheti, ami átszámolva 200 és 500 ezer forint körüli összeget jelent.

Kiemelt partizónák

A tilalom nem érinti egységesen az egész szigetet. Elsősorban a sziget fővárosától keletre fekvő, a főként német turisták körében népszerű Playa de Palmára és a tőle nyugatra lévő Magalufra vonatkozik majd. Ezenkívül az ibizai Sant Antoni de Portmany város is érintett – írja a Frankfurter Allgemeine német lap.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss