Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tilápia szalonnakabátban

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hideg vízzel leöblített halfiléket konyhai papírtörlőn leszárítjuk, és enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Mindet beborítjuk 4-4 bazsalikomlevéllel, majd 2-2 szelet szalonnába csomagoljuk, és a „kabátot” fogvájóval rögzítjük. Röviddel tálalás előtt egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Beletesszük a csomagokat, és közepes hőfokon mindkét oldalukat ropogósra sütjük.
  2. A körethez a meghámozott sárgarépát és a cukkinit hosszában negyedekre vagy hat részre vágjuk, majd zöldséghámozóval vékony csíkokat húzunk le belőlük. A félbevágott pórét is hosszú csíkokra metéljük. A metélt tésztát a csomagolásán leírtak szerint forrásban levő sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. Közben egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és megfuttatjuk rajta az előkészített zöldséget. Összeforgatjuk a tésztával, és ízlés szerint megsózzuk.  
  3. A szószhoz a snidlinget felkarikázzuk. A tejszínt keményre felverjük, és hideg helyre tesszük. A sonkahagymát nagyon apró kockákra vágjuk. Egy kisebb nyeles edényben 1 ek vajat hevítünk, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a bort, az alaplét és a balzsamecetet, majd kevergetve beforraljuk. A kakukkfüvet kiszedjük, és a tejfölt a visszamaradt folyadékba keverjük. Apránként hozzáadjuk a megmaradt vajkockákat, és botmixerrel simára keverjük. Közben már ne forraljuk! A szószt sóval és ecettel ízesítjük, végül pedig beleforgatjuk a tejszínhabot és a snidlinget. A tilápiát a zöldséges tésztával körítjük, és a szósszal együtt kínáljuk.

Tilápia recept még >>>

Halalaplé recept >>>

A PANCETTÁRÓL ITT OLVASHATSZ >>> 

Megjegyzés

forrás: http://www.fischinfo.de/index.php/verbraucher/rezepte/3419-tilapiafilet-im-pancettamantel

Az Észak- és Közép-Afrikában honos tilápiát (más néven Szent Péter hal) többek között Izraelbe és Jordániába is betelepítették. Magyarországon pl. Szarvason és Makádon tenyésztik.

Ízletes húsa fehér színű, enyhén diós-édeskés zamatú, szinte teljesen szálkamentes. Alacsony a zsír- és kalóriatartalma, viszont sok proteint, továbbá foszfort, szelént és B12-vitamint tartalmaz.

A hipermarketekben fagyasztva kínálják.

Tetszés szerint sütheted, párolhatod, főzheted vagy grillezheted. - MME

Ezek is érdekelhetnek