Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke tikka masala házilag

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • A pácolt csirkéhez:
  • 1 bögre natúr joghurt
  • 1/2 db citrom vagy lime leve
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek aprított gyömbér
  • 2 tk garam masala
  • 1/2 tk só
  • 3 szelet csirkemellfilé
  • A szószhoz:
  • 2 ek olaj
  • 2 ek vaj
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 1/2 tk kurkuma
  • 1/2 tk őrölt koriander
  • 1 tk római kömény
  • 1 tk garam masala
  • 1 tk csilipor
  • 2 pohár paradicsomszósz
  • 1 pohár tejszín vagy kókusztejszín
  • friss koriander

Elkészítés

  1. A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, majd egy keverőtálban összeforgatjuk a pác hozzávalóival: a joghurttal, a felaprított gyömbérrel és fokhagymával, az őrölt római köménnyel, a garam masalával, valamint a sóval. Legalább egy órára a hűtőbe rakjuk. 
  2. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, majd amikor meleg, hozzáadjuk a csirkemellkockákat, és kb. 2-3 percig sütjük, amíg kissé megpirulnak, majd félretesszük őket.
  3. Ugyanabban a serpenyőben megdinszteljük az apróra vágott hagymát a vajon. Amikor üvegesre pároltuk, hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, és kb. 35-40 másodpercig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kurkumát, a koriandert, a római köményt, valamint a garam masalát, és további 15-20 másodpercig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd. 
  4. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és az őrölt csilit, majd ízlés szerint megsózzuk. Lassú tűzön 15-20 percig főzzük, amíg a paradicsom besűrűsödik és pirosas-barnás színe lesz. Közben néha megkeverjük. 
  5. Végül hozzáadjuk a csirkét és a tejszínt, és további 10 percig főzzük, amíg forrni kezd és besűrűsödik. Basmati rizzsel és friss korianderrel megszórva tálaljuk.

A recepthez tartozó videót itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss