Elkészítés: 3 kávéskanál cukorral pici tejet felmelegítesz (ne legyen forró). Beleteszed az élesztőt és felfuttatod a duplájára. Egy tálba beleteszed az 50 dkg lisztet, és elmorzsolod benne a 20 dkg margarint. Majd beleteszed a felfuttatott élesztőt, a 1,5 kávéskanál sót és a reszelt sajtból kb. 15 dkg-ot. Jól összedolgozod. Négyszer hajtogatod, különböző irányból, minden egyes hajtogatásnál margarinnal kend meg a tésztát. Az utolsó hajtogatás után kb. másfél cm vastagra nyújtsd ki. A tetejét megkened a tojással és rászóród a reszelt sajtot. Ezután már lehet kiszaggatni, tepsibe rakni és megsütni. Mikor majdnem kisült, előtte vedd ki a tepsiből, vágd keresztbe, tegyél közé sajtdarabkát, illeszd össze, tedd vissza a sütőbe és süsd készre.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre