hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Thai zöldségcurry

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket megtisztítottam, megmostam. A brokkolit rózsákra bontottam, a sárgarépát felszeleteltem, a gombákat negyedeltem, a cukkinit előbb hosszában félbevágtam, majd a sárgarépával megegyező, nagyjából 1/2 cm vastag félkarikákra vagdostam, a paprikát csumázást követően 1 cm-esre kockáztam.

Egy kisebb lábosban vizet forraltam, megsóztam, majd előbb a sárgarépát blansíroztam 2-3 percig, majd a brokkolit 3-4 percig. Mindkét zöldségfélét azonnal jeges vízbe tettem, részben, hogy ne puhuljanak tovább, részben pedig azért, hogy ne veszítsenek színükből. A gombát nagyjából 1/2 evőkanál olajon hirtelen megpirítottam, nagyjából 4 perc alatt. Az összes előkészített zöldséget tálba halmoztam.

A maradék olajat egy kisebb edényben felforrósítottam, hozzáadtam a currypasztát, átpirítottam 2-3 perc alatt. Mikor már illatozni kezdett, felöntöttem a kókusztejjel, alaposan elkevertem és felforraltam. Az első forralást követően félrehúztam a tűzhelyről, beleforgattam az előkészített zöldségeket – a cukkininek és a paprikának nincs szüksége előzetes hőkezelésre. Még egyet forraltam rajta. Ennyi idő bőségesen elegendő ahhoz, hogy mire asztalra kerül a fogás, a paprika is kissé megpuhuljon, a cukkini is roppanós maradjon még, de már ne legyen nyers, a többi hozzávaló pedig ne veszítsen roppanós állagából.

Vigyázat, csípős! Bőséges mennyiségű párolt jázmin- vagy basmati rizs a legjobb kísérője, de akár lapos lepénykenyérrel is lehet tunkolni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss