Apáchoz a filtertasakot 1,5 dl vízzel leforrázzuk, és hagyjuk állni kb. 6 percig. Ezután kiemeljük, és a teát hűlni hagyjuk.
A citromfűszárat vékonyan felkarikázzuk, a meghámozott gyömbért finomra vágjuk. A marinádhoz a teát összekeverjük a fokhagymával, a citromfűvel, a mézzel, a halszósszal és a sherryvel. A megmosott, leszárított csirkemellfiléket egy tálban megöntözzük a marináddal, és letakarva a hűtőben pácoljuk egy éjszakán át.
Másnap a kínai tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük. Egy felforrósított wokba vagy mély serpenyőbe kevés olajat öntünk. Felengedés nélkül rádobjuk a fagyasztott zöldséget, és gyakori kevergetés mellett jól átsütjük kb. 5 perc alatt. A tésztát is a serpenyőbe tesszük, és melegen tartjuk.
Tapadásmentes serpenyőben felhevítünk 1-2 ek olajat, és a pácból kiemelt csirkemellfiléket hirtelen körbepirítjuk, majd fedő alatt lassú tűzön készre sütjük kb. 15 perc alatt. Közben apránként rálocsoljuk a pác felét. Végül a húst alufóliába csomagolva pihentetjük 5 percig.
A zöldséget és a tésztát megöntözzük a maradék páclével. Állandó keverés közben felmelegítjük, majd megsózzuk.
Az alufóliából kicsomagolt húst ferdén felszeleteljük, és a zöldséggel, valamint a tésztával együtt, adagonként tányérokra rendezzük. Korianderrel díszítve tálaljuk.