Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tésztasaláta extrákkal, gyerekeknek!

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók: 4 főre
  • 2 db érett avokádó
  • 1 db citrom kifacsart leve
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • bors
  • 12 szem koktél paradicsom
  • 4 marék friss spenót
  • 2 ek olíva olaj
  • 2 tk balzsamecetkrém
  • 8 dkg füstölt lazac
  • 4 ek kemény sajt lereszelve
  • 30 dkg durum tészta (fusillit ajánlom, mert arra szépen tapad a szósz)

Elkészítés

1.

Az avokádót, a fokhagymát és a petrezselymet aprítógépben megaprítjuk. A tésztát megfőzzük, és a főzőlevéből 3 evőkanállal az avokádószószhoz keverünk, hogy lazítsuk azt.

2.

A koktélparadicsomokat megfelezzük, a spenót szárait lecsipkedjük, és nagyobb darabokra szeljük, majd az olívaolajon magas hőfokozaton megfuttatjuk, hagyjuk, hogy a koktélparadicsom kissé megsüljön, a sóskalevelek összefonnyadjanak. Balzsamecetkrémmel meglocsoljuk.

3.

A füstölt lazacot csíkokra vágjuk. A tésztára kanalazzuk a szószt, ezután hozzáforgatjuk a paradicsomos-sóskás részt, végül a lazaccsíkok is mehetnek bele és a sajttal is megszórhatjuk.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek