Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tésztasaláta extrákkal, gyerekeknek!

Ugye milyen jó lenne, ha a gyerek salátát is enne? Ha a lelketek megnyugvása a cél, és kezdők vagytok saláta témában a gyerek étrendjét illetően, próbálkozzatok a tésztasalátával.

Ez a tészta rengeteg zöldséget elbír, ha ízes szósszal készül még inkább szerethető, és ha a lurkó egy-két kedvenc alapanyagát is beleteszitek, tuti elfogy.

Salátát a gyereknek?

Saláta témában – az igazi, ropogós, zöldfajtára gondolok - nálunk a lazaság működik: igyekszem nem erőltetni. Mi meleg napokon szinte mindig valamilyen salátát vacsorázunk a férjemmel, és a szárazföldi teknősünket is megkínáljuk vele. Vagyis a lányaim etetik előszeretettel. Addig-addig tuszkolják az állatba, mígnem ők is megkívánják (nem a teknőst természetesen), és esznek pár levelet á la natur.

Energiában gazdag tésztasaláta

Ha valami tartalmasat szeretnék, ami energiában is bővelkedik, akkor viszont biztos, hogy egy tésztás verziót készítek. Figyelem, óvatosságból ne salátaként emlegessétek, nehogy csukott szájakra leljetek.

Okosító avokádó

Az avokádó igazi szuperzöldség; a benne található rengeteg vitamin mellett Omega-3 zsírsav tartalma is jelentős, amely az agyi tevékenységek megfelelő működésért felelős. Egy friss tanulmány szerint azok a gyerekek, akik kicsi koruktól rendszeresen hozzájutnak ehhez a zsírsavhoz, azok koncentráció- és megfigyelőképessége, valamint memóriája is fejlettebb.

Nem harap a spenót

A spenót, magas vas és folsav tartalma miatt a vérképzésben elengedhetetlen, ezért fogyasztása a fejlődő szervezet számára nagyon is ajánlott. Mivel igen megosztó zöldségről van szó, és a gyerekek nagy része nem kedveli, ezért nem főzelékként, hanem trükkösen egy-egy étel kiegészítőjeként szoktam a táplálkozásunkba beilleszteni. 

 Itt olvashatsz bloggerünkről >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek