Elkészítés: A spagettit megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és kevés olajban egy nagyobb tálban átforgatjuk.
Elkészítjük a salátaöntetet: az olívaolajhoz adjuk a lime levét, reszelt héját, a pestót, a chiliszószt, jól össekeverjük, ízlés szerint cukrozzuk.
A félbevágott uborka magját kikaparjuk, majd felszeleteljük, a koktélparadicsomokat pedig félbevágjuk.
Olajon megfuttatjuk a vékonyra szeletelt újhagymát, az aprított fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, az uborkát, és 1-2 percig pároljuk.
A tésztához adjuk a konyhakész tenger gyümölcseit, a párolt zöldségféléket, a salátaöntetet, és jól összekeverjük. Nagyobb tálra rakjuk a salátaleveleket, ráhalmozzuk a tésztát, majd díszítjük a garnélarákkal, petrezselyemzölddel, pirított kesudióval. Chiliszósszal megöntözhetjük, ha csípősebben szeretjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre