Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tésztasaláta a tenger gyümölcseivel

30 perc
bonyolult
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A spagettit megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és kevés olajban egy nagyobb tálban átforgatjuk.

Elkészítjük a salátaöntetet: az olívaolajhoz adjuk a lime levét, reszelt héját, a pestót, a chiliszószt, jól össekeverjük, ízlés szerint cukrozzuk.

A félbevágott uborka magját kikaparjuk, majd felszeleteljük, a koktélparadicsomokat pedig félbevágjuk.

Olajon megfuttatjuk a vékonyra szeletelt újhagymát, az aprított fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, az uborkát, és 1-2 percig pároljuk.

A tésztához adjuk a konyhakész tenger gyümölcseit, a párolt zöldségféléket, a salátaöntetet, és jól összekeverjük. Nagyobb tálra rakjuk a salátaleveleket, ráhalmozzuk a tésztát, majd díszítjük a garnélarákkal, petrezselyemzölddel, pirított kesudióval. Chiliszósszal megöntözhetjük, ha csípősebben szeretjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss