Tésztás omlett joghurtos salátával

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • tojás
  • hosszúmetélt
  • újhagyma
  • tej
  • tej
  • sajt
  • olaj
  • sárgarépa
  • salátakeverék
  • csíra
  • joghurt
  • fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés

Elkészítés: Vizet forralunk, és a tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk.

A tojásokat felverjük a tejföllel, a tejjel, a reszelt sajttal, és sóval, borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a tésztát és a hagymát. Felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben, beleöntjük a tésztás tojást, és kb. 10 percig sütjük.

Közben a salátához a répát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. A salátamixet leöblítjük, lecsepegtetjük, összekeverjük a répával, a csírával. A joghurtban elkeverjük a zúzott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük, és a salátára öntjük, összeforgatjuk.

Az omlettet óvatosan megfordítjuk, ehhez tányérra csúsztatjuk, beborítjuk egy másik tányérral, és átfordítjuk. Visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, és ropogósra pirítjuk. Tortaszerűen felszeleteljük, és a salátával kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss