hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tésztában sült makaróni

MME MME
4.1/5
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A vöröshagymát felaprítjuk, vajon megfuttatjuk. A szalonnát és a kétféle húst megdaráljuk, a hagymával együtt öt percig pirítjuk. Ezután a felkockázott csirkemájat is hozzáadjuk, még három percig pirítjuk. Belekeverjük a paradicsompürét, és két és fél deci vízzel fölengedjük, a leveskockát belemorzsoljuk, sózzuk, borsozzuk, és tizenöt percig főzzük. A makarónit sós vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük, és a paradicsomos mártásba forgatjuk. A villával simára kevert tojásokat és a sajtot is hozzáadjuk. A kiengedett leveles vajas tésztát elnyújtjuk, háromnegyed részével egy tepsit kibélelünk. A makarónit beleöntjük, a maradék tésztával befedjük, villával megszurkáljuk, felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Ezek is érdekelhetnek