Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tésztában sült kolbász

MME MME
3.7/5
60 perc
mester
olcsó

Elkészítés

A leveles tésztát hagyjuk felengedni. A fehérkáposztát megtisztítjuk, lemérünk belőle negyven dkg-ot, és nagyon apróra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk és a forró zsiradékban üvegesre pároljuk. Beleöntjük a bort és a tejfölt, fűszerezzük az édesköménnyel, a paprikával és sóval, majd 20 percig főzzük. A paradicsomokat meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk, és a megtisztított paprikával együtt apróra vágjuk. A bazsalikomleveleket megmossuk, szárazra rázzuk és csíkokra szeljük. A leveles tésztát egymásra fektetjük, kevés liszten vékonyra kinyújtjuk, majd két egyforma nagyságú téglalapra vágjuk. Elosztjuk rajta a káposztát, azonban a szélét szabadon hagyjuk. Rátesszük a paradicsomot, a paprikát és a bazsalikomot, a közepére helyezünk egy-egy kolbászt, majd ráhajtjuk a tésztát. Hideg vízzel kiöblített tepsire helyezzük, a tojássárgájával megkenjük, majd a tetejét villával többször megszurkáljuk. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek