Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tésztában sült kacsacomb sonkás-mustáros mártással

> 90 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsacombokat megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és 60 percig pihentetjük.
  2. A lábasban megmelegítjük a zsírt, majd beletesszük a kétféle, meghámozott hagymát a húsokkal együtt, és kis lángon, lefedve pároljuk kb. 2 órán át, vagy amíg a combok megpuhulnak. Ezután kiszedjük őket az edényből, a csontokról lefejtjük a húst, majd miután falatnyi darabokra tépkedtük, hagyjuk kihűlni.
  3. A tésztát kitekerjük, és 8 db 10 cm-es kört szúrunk belőle, négyen elosztjuk a húst, rácsorgatunk 1-1 tk zsírt, és megkenjük a tésztaszéleket az elhabart tojással. Az üres tésztakörökkel befedjük mindet, és villával összenyomkodjuk a széleket. A töltött tészták tetejét megkenjük a maradék tojással, és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mártást.
  4. A cukrot a felforrósított olajon aranyszínűre karamellizáljuk, majd hozzákeverjük a mustárt, és fél percig pirítjuk. Meghintjük a liszttel, majd felöntjük az alaplével, és hozzákeverjük a tejfölt, a felcsíkozott sonkát, továbbá a citromlét. Végül megsózzuk a mártást, és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
  5. A töltött tésztákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokon 15-20 percig sütjük. Ezután beállítjuk a készülék hőfokszabályzóját 120 fokra, és nyitott sütőajtónál 30 percig szárítjuk a tésztapárnákat  Forrón, a sonkás-mustáros mártással tálaljuk.

11 SZUPER RECEPT, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG LEVELES TÉSZTA >>>

10 SZAFTOS ÉS ROPOGÓS PECSENYE AZ ÜNNEPI ASZTALRA - A BÁRÁNYTÓL A PULYKÁIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss